CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, May 24, 2010

My Redang Trip...

Minggu lepas waktu ni ak baru sampai dari redang...perjalanan yg memakan mase lbh kurang 7jam dr kuala terengganu ke gombak...penat tp happy dapat spent time together with my hubby...honeymoon kali kedua...hehe...next island yg hubby pilih is pulau perhentian.insyaAllah kalo masih dipanjangkan umo n dimurahkan rezki kami...mane tau nex time pegi dgn baby pulak...percutian 3D2N di Laguna Redang Island mmg best..reasonable with the price..Laguna is one of the largest resort among others..service pun bagus..makanan die pun sodap..cantek sgt pulau die,..bersih..air die clear giler..cume coral x cantek sgt..tioman punye coral lg variety..banyk coral yg da mati..tp speselnye dapat snorkeling dgn baby shark n Nemo..kalo naseb baik leh jupe penyu...

menunggu speed boat di jeti berhadapan Pasar Payang...


breakfast sambil menikmati keindahan pulau diwaktu pagi...

1st day and 1st trip for snorkeling...time ni kitorg letih sgt sbb baru sampai resort dah kene ikut trip ke Pulau Paku...dlm gambar ni yg lain2 tu kitorg x kenal semuanye apek n amoi...

spent time together...

indahnya hidupan dalam air...


ini la Nemo....cute kn..yg kuning tu rumah die...


pandangan dari atas bukit...biru kn air die.bawah tu tempat tido baby shark......


ini la baby shark....

Saturday, May 8, 2010

Suamiku pulang dari Russia.....

Syukur Alhamdulillah...tup..tup..sampai juga hari yang dinanti-nantikan..beberapa jam lg ak akan ke KLIA..nk ambik abg..abg skrg masih dlm flight otw dr Dubai ke KLIA..semoga perjalanan abg selamat dan selamat sampai ke KLIA..bestnye..happynye..lps ambik abg mlm ni ade dinner ngn dua2 family kat 'Tupai-Tupai'..Sok mlm sebelum blk Ipoh ade dinner lg kat "Nelayan"..yg ni abah punye planning...special for hari ibu&celebrate birthday mama n hari ibu utk akak ak yg sudah pun menjadi ibu...nak kene bg space semaksimum yg boleh utk 2 mlm ni..next week nk pi Redang(3rd island since married)..pulau yg dipilih utk jelajah pulau ke pulau kali ni adalah Pulau redang..Semoga ape yg dirancangkan kami menjadi kenyataan..

Saturday, May 1, 2010

Mei sudah menjelma...

Sedar x sedar kite da masuk bln 5..bln may..terlalu pantas mase berlalu..Alhamdulillah bersyukur ku pada Ilahi kerana diberi kesempatan melihat dunia..bersyukur kerana jantungku masih berdenyut, darahku masih berlari deras disegenap kapilari..dan bersyukur ku kerana masih diberi ruang dan peluang mencoret rasa hati di blog ini..diam tidak bermakna lupa..ak x pernah lupa ko wahai blog..Ak happy..ak happy sgt minggu dpn hubby ak blk..wpun cume 2 minggu..tp kesempatan yg diberikan ini sgt bermakna..rindu sangat kat abg..x sbr rasenye nk tunggu minggu dpn..hari yg dihitung selama ni semakin dekat..bersyukur kehadrat ilahi.

Saturday, April 10, 2010

Pagi Sabtu...

Salam semua..Celamat pagi..hari ni ak bangun awl same mcm hari2 ak bngun nk gi kije...lps solat subuh mate da xleh lelap blk..so ak sambung bace novel "Sepupuku Suamiku"..makin best..syoknyer..gembiranye mereka..Nana dan Dr.Hisyam..tp dlm mereka mengulit kebahagian hidup berumah tangga, mula menyemai perasaan cinta..tibe2 bekas tunang Dr.Hisyam cube merampas kembali cinta bekas tunangnye..eee..geram plak ak dgn pompuan tu..die ingat die lawa sgt la tu..menyampah btul..alamak ak da teremosi dek penangan novel ni..Ok la bercerita pasal menu utk lunch plak la..ak nk mkn ape ye tghri ni..nk masak ape ye..dlm peti ais tu ade ayam je pun..ap yg best ek..Ayam masak merah lawan ngn sup sayur..ok x?..hmmm sedap jgk ni..tp x sedap plak bile mkn sensorang..teringat plak kat suami ak.da lame x masak utk abg..sob..sob..sob~..ok sampai disini saje coretan utk pagi ni..

Friday, April 9, 2010

Ketiadaan Mood di awal April...

Kesian blog ak..da lame x update..kemalasan dan kekangan waktu melanda..waktu keje mmg la x de mase lgsung nk on9..klas agk full n keje2 sampingan kadang2 melambak dtg.bile balik da letih.tido pun awl..bile mase la ak nk mengarang kat blog ni..2 3 hari ni ak mula mencari hobi baru dgn membace novel2 yg boleh menggembirakan hati ini..cube mengisi kekosongan waktu yg ade dgn menelaah karya2 novelis kite.."Biarlah YM berbicara" cerita yg baru hbs ak bace pagi tadi..best cerita die..happy ending..mlm ni ade satu lg novel yg mcm best..baru bace sikit da sedih teringatkn suami ak..kaco btul la cerita ni "Sepupuku suamiku"..mengingatkn ak pada suami yg nun jauh di russia..Rindunyeee kat abg..bile abg nk balik..Boleh ke ak nk truskan bace cerita ni..mcm akan buat ak nangis lagi je..hmmm tp nak jgk tau ape kesudahannye..

Saturday, March 6, 2010

hujung minggu di IPOH...

Sabtu pertama di iPoh..agk bosan sbb x kuar gi mane pun..memang saje nk rest kat umah.uruskan hal umah yg blum selesai..panas nye cuaca kat luar sana..owh BUmi ku sungguh panas skrg ini..KENAPA yer..hmm xpela..ditemani dgn kipas 'mistral' ni kurg la ckit paneh nye..tgh mengeluarkan surat amaran pertama n terakhir utk pelajar2 lab yg x dtg lebih dr 3x..ape pasal la budak2 ni x moh gi klas..x fhm btul la ak..menyusahkn org jer..kalo x nk dtg klas x yah la masuk belajo buat habis duit mak bapak jer..tadi check email buat pertama kali nye nk masuk email PUO..sbb smlm baru dpt username utk email..tup..tup da ade belambak email..nasib baik check..ade yg berkenaan ngn ak lak tu..kalo x check alamatnye katak bwh tempurung la ak bile gi opis isnin ni..so moral of the story,starting from today..hari2 kene check email..sbb tadi dapat memo dr HEP utk pensyarah2 berkenaan yg akn buat pemantauan disiplin pelajar..ingat xde la name ak..sbb staff baru mgkin x terlibat..nasib la ak bace smpai lampiran..skali name ak pun ade..hmm satu satu keje yg mendatang..hal disiplin pelajar plak tu..aduhai..lemah btul la bab2 disiplin nih..kang ade plak student yg x suke ngn ak..hmm abai kn ajela..
hari da nk petang..nk mkn mane ek mlm ni..ape yg best di bandar ipoh ni..alamak kenapa tibe2 tarik nafas dada belah kiri ak sakit ek..hmmmm xde ap la ni..jgn pikir negatip asilah..ok sampai disini saje coretan di hari sabtu..

Wednesday, March 3, 2010

Welcome to the WoRk LifE...

Hari ni my second day bekerja di politeknik Ungku Omar..bertolak awl dr umah..7.15 sbb tkut jem..skali x smpi 10 min pun da smpai..hikhik..Semalam busy giler sampai x sempat nk coret ape2 dlm blog ak ni..cume terharu dgn family yg sanggup berkorban mase n tenaga bantu ak uruskan umah ni..mcm2 yg mereka belikn utk ak..terharu sgt..sayang sgt diorg semua..mama,abah,mak,bapak n abg 2nd ak yg bnyk tolong utk urusan pindah ke ipoh ni..terima kaseh bnyk..jasa korang akn shila kenang sampai bile2..act life keje kat PUO ni ok la..lg pun semalam n today busy ngn setle kn borang2 yg ak kene isi utk pendaftaran dgn SPP..hari ni sempat la ak gi wat medical check up kat hospital pantai..pesanan doktor bdn ak lemah..kene mkn bnyk ckit..tmbhkn berat badan supaya balance dgn tinggi ak..tp mungkin kebelakangan ni ak sgt sibuk..mcm2 perkara yg perlu diuruskan..rase cuak plak bile ade tanggungjawab baru yg harus dipikul..kalo x dulu best sgt duk umah,rehat,bercuti tak kire masa,disamping suami yg sgt penyayang..bile abg berjauhan,terasa sgt kehilangan..kalo x hari2 kacau abg..sedihnye...hmmm..mulai sok ak da dpt jadual ngajar..sok ppagi lagi da ade lab..kene assist lectrr lame.tp lectrr tu llaki..takut plak..ak ni da lame tinggalkn buku.otak da berkarat..amik mase nk asah blk nih..alamat nye mlm ni kene stay up jap phmkn lab sheet..kalo x hbs la ak sok...hmm ok smpai cni je..smbung sok plak..